Apelsininės su aguonomis barankos
Kažkuriame žurnale vyresnis sūnelis matė barankas, vis prašė, kad iškepčiau, tai va sugalvojau joms receptą be mielių. Skanios mmmmm.
Pradėsiu nuo to, kaip mano berniukas pasakojo sudėtį šių baranku, juokėmės mes visi iš jo 🙂
Burankos receptas:
2 lioliolio
3 muitai
kuo mačiau čianai (rodo į barankas ir sako mums vardinti!)
vundo kila
lioliolio dzindzin
Receptas:
2 apelsinų žievelių
3 puod. spelta baltų miltų
4 v.š aguonų
1/4 puod. cukraus
2 v.š kepimo miltelių, naudojau naminius -> čia
8 v.š tirpinto kokoso aliejaus
1 puod. apelsino sulčių
Veiksmas:
1. Į daugiafunkcinį mikserį Zyle pilame apelsino žieveles, miltus, kepimo miltelius, aguonas, cukrų ir išmaišome.
2. Pilame kokoso aliejų ir vėl maišome, kad aliejus gerai išsimaišytu.
3. Pilame apelsino sultis ir gerai suminkome tešlą.
4. Tešlą padaliname į 16 dalių.
5. Imkite vieną dalį ir padarykite volelį. Sujunkite du galus.
6. Dėkite ant kepimo popieriaus.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180temp, apie 30min. Kol gražiai paruduos viršus.
8. Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Parašykite komentarą