Pyragėliai su obuoliais ir aguonomis
Šiuos pyragėlius labai lengva pasigaminti. Skonis labai geras. Jei norite saldumo daugiau, tai dėkite į obuolius cukraus, tačiau tikrai ne būtina, arba rinkitės saldžius obuolius, o ne rūgščius.
Sudėtis:
12 vnt nat. datulių
0,5 puod. avižų dribsnių
1 puod. vandens
4 v.š tirpinto kokoso aliejaus
3 puod. spelta šviesių miltų
2 v.š kepimo miltelių (naudojau naminius)
Papildomai :
±3 v.š vandens į tešlą
žiūpsnelis cukraus
±1 v.š vandens patepti pyragėlius
Įdarui:
2 vid. dydžio obuoliai
2 v.š aguonų
Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę.
2. Pasiruošiam įdarą – obuolius supjaustom smulkiai, išmaišome su aguonomis.
3. Į kokteilinę dėkite datules, avižų dribsnius, pilkite vandenį ir gerai suplakite.
4. Į daugiafunkcinį mikserį pilkite miltus, kepimo miltelius, kokoso aliejų ir išmaišykit.
5. Pilkite paruoštą avižų pieną ir išminkykite tešlą. Jei truks drėgmės pilkite kelis šaukštus vandens.
6. Iškočiokite paruoštą tešlą, imkite formą / stiklinę darome apskritimus, šonus pašlapinkite vandeniu (nebūtina), įdėkite įdaro ir suspauskite su forma.
7. Turi pavykti 12 pyragėlių. Iš likusios tešlos gabarėlių paruoškite juosteles, jas dėkite skersai pyragėlių.
8. Padarytus pyragėlius sudėtus į kepimo skardą.
9. Vandeniu patepkite pyragėlių viršų.
10. Berkite ant viršaus cukrų.
11. Kepame orkaitėje 180 temp. apie 35min.
Skanaus!
P.s video iš pyragėlius gaminimo mūsų dienos vlog’e čia.
Parašykite komentarą