Serbentų pyragas + patarimai / Gluten free
Labai mėgstame mes serbentus, o pyragai su juodaisiais serbentais išvis tobulas dalykas! Dažniausiai atsimenu vaikystėje keptą trupininį su serbentais, tačiau ten ne veganiškas buvo ir žinoma ne gluten free, todėl pagalvojau, kad pats metas iškepti gluten free serbentų pyragą.
Kepant šį pyragą po namus pasklido labai skanus juodųjų serbentų kvapas, lyg tai būtų uogienė!
Skonis labai puikus, visa šeimynėlė skaniai suvalgėme, sakėme kepsime dar ne kartą.
Paslaptis skonio šiame pyrage yra puikiai išplaktas avinžirnių nuovyras iki standžių putų. Naudojau avinžirnių nuovyrą, kad priduoda man daugiau purumo!
Kaip aš gaminu avinžirnių nuovyrą ir kiti patarimai čia.
Mano puodelis 350ml
Reikės:
3 puod. avižinių dribsnių
2 v.š kepimo miltelių (aš naudoju naminius)
1,5 puod. juodųjų serbentų (naudojau šaldytus Tupperware Freezer Smart dėžutėje)
1 puod. augalinio pieno
75 ml jau ištirpinto aliejaus
100 ml rudo cukranendrių cukraus
100 ml avinžirnių nuovyro
Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp.
Veiksmas :
1. Avinžirnių nuovyrą suplakti iki standžių putų. Aš gaminau su Tupperware Easy Speedy.
2. Avižinius dribsnius pilti į kokteilinę kartu su kepimo milteliais ir cukrumi.
3. Įjunkite kokteilinę ir padarykite iš jų miltus.
4. Į paruoštus miltus pilkite kokoso aliejų, išmaišykite.
5. Pilkite vandens ir išmaišykite.
6. Atsargiai pilkite paruoštas standžias avinžirnių „baltymus”.
7. Imkite stačiakampes dvi silikonines Tupperware formas. Pilkite per pusę padalintą tešlą.
8. Dėkite ant viršaus juoduosius serbentus.
9. Pašaukite į jau įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 temp. apie 35-40min.
10. Iškepus palikite formoje atvėsti 5 – 10 minutėms. Ištraukite. Atvėsinkite ant grotelių.
Pyragas bus purus ir labai skanus!
Skanaus!
Parašykite komentarą