Raudonų pupelių kepsneliai
Nežinau kodėl, tačiau man pavyksta pagaminti iš bet kokių ankštinės kultūros produktų. 🙂 Tai įvertina puikiai šeimyna, kuri prašo vis pakartoti!
Sudėtis:
200 g raudonų pupelių (mirkytų per naktį ir išvirtų)
1 ryšulėlis baziliko
100g jaunų špinatų
1 paprika – (pakepinta lašeliu eko alyvuogių aliejumi)
1 pomidoras (smulkiai pjaustytas)
pipirai
druska
1 v.š maltų linų sėmenų (kavamale)
Kepimui:
Linų sėmenų kiaušinio:
3 linų sėmenų “kiaušinis” – 3v.š maltų linų sumaišyti su 9v.š vandens ir palikti pastovėti.
1 puod. spelta tamsių miltų
aliejaus kepimui
Garnyras: Supjaustyta – pekino kopūstas, avokadas, pipirai, druska, citrinos sultys, sezamai, kukuružų burbuolė, moliūgo sėklos, moliūgo aliejus (ant viršaus).
Veiksmas:
Pupeles susmulkinti S formos smulkintuve kartu su baziliku. Supjaustyti smulkiai špinatus. Į pupelių masę dėti špinatų, papriką, pomidorą, pipirus, druską, maltus linų sėmenis. Ir gerai išmaišyti. Iš gautos masės daryti norimo dydžio kepsnelius. Apvolioti “kiaušinyje” ir miltuose, dėti į įkaitintą keptuvę su mažu kiekiu alieju. Kepti keptuvėje iš abiejų pusių.
Skanaus!
Parašykite komentarą