Daržovių tarta
Ši tarta yra ypač soti, todėl užteks pavalgyti tikrai daugiau nei 4 asmenims. 🙂
Tešla:
1,5 puod. Spelta baltų miltų
1 a.š kepimo miltelių
0,5 puod. vandens
0,5 a.š druskos
Įdaras:
0,5 a.š druskos
1 puod. vandens
1 puod. Avinžirnių miltų
300g žiedinio kopūsto
2 geltonos paprikos
10 cm poro
150 g shitaki grybų
Iškeptus pabarstyti – petražolėmis
- Spelta miltus sumaišyti su druska, pilti vandens ir suminkyti tešlą.
- Tešlą iškočioti, dėti ant kepimo formos.
- Įkaitini orkaitę iki 180temp.
- Kopūstą, paprika, porą, grybus supjaustykite.
- Avinžirniu miltus sumaišyti su druska, vandeniu.
- Į avinžirnių masę berkite kopūstus, paprika, porą ir išmaišykite.
- Ant tešlos pilkite paruoštą masę. Viršų papuoškite grybais.
- Kepkite orkaitėje apie 30min.
- Iškeptą atvėsinkite ant atvėsinimo grotelių.
- Viršų papuoškite petražolėmis.
Skanaus!
Parašykite komentarą